Welke technieken moet ik gebruiken op wit haar?

Wit of grijs haar wordt vaak geassocieerd met leeftijd; sommigen omarmen het volledig, anderen kiezen ervoor om het te verbergen of juist te versterken. Wat de keuze ook is, het verbeteren van grijs haar vereist een verzorgd en elegant kapsel, ongeacht of het kort of lang is. Een zeer populaire oplossing is om een lichte veeg te doen voor een moderne en elegante uitstraling. Een andere optie is het gebruik van plantaardige kleurstoffen om wit haar subtiel te herpigmenteren, terwijl de transparantie behouden blijft, maar dit zal het onderwerp zijn van een toekomstig artikel. Welke techniek moet je kiezen voor welk resultaat, welke tint past het beste bij je witte of grijze haar, en hoe onderhoud je het thuis voor een optimaal resultaat?

Balayage of highlights op wit haar?

Monoscan of duoscan?

De Mono Balayage

Deze techniek bestaat uit het lichter maken van enkele haarlokken om huw haar te doen glanzen. Op deze manier krijgt wit haar een mooie honingkleur, waardoor het haar reliëf en glans krijgt.

Le Balayage Duo

Lijkt erg op Balayage Mono, behalve dat een op de twee of drie lokken donkerder is, het zorgt voor een blond resultaat, een beetje dieper, met hazelnootreflecties.

De micro Balayage

Microbalayage wordt alleen op het oppervlak en rond het gezicht uitgevoerd om kwetsbaar haar te beschermen. Hoewel het misschien niet de meest opvallende techniek is, biedt het een subtiele, zachte uitstraling die licht en zachtheid aan het gezicht toevoegt. Het resultaat is een 'net terug van vakantie'-effect, alsof de zon je haar op natuurlijke wijze heeft verhelderd. Microbalayage is niet alleen voor blondines; ook brunettes kunnen profiteren van deze techniek en kiezen voor gouden, koperen, karamel- of chocoladehighlights.

Mèches met aluminium

Ook bekend als "mèches met aluminium", wordt deze techniek voornamelijk gebruikt op zeer korte kapsels, ook wel "pixies" genoemd, om een koele kleur dicht bij wit te creëren. Deze techniek geeft het haar ook een ruwer textuur, wat de stevigheid en houdbaarheid van het haar bevordert.

Snit en kleur op dezelfde dag?

Voordat u beslist welk resultaat en welke techniek u kiest met betrekking tot de kleur, is het essentieel om tegelijkertijd de snit en het kapsel te kiezen om een perfecte harmonie van uw afbeelding te creëren.

Als je lang haar hebt, kan een trapsgewijze snit of een gradiëntsnit een goede optie zijn om je sweep te benadrukken. Voor halflang haar kan een schouderlange snit met pony ook een optie zijn om te overwegen. Kort haar kan worden verbeterd met een pixie-cut, bijvoorbeeld perfect voor mensen die hun haarkleur op een subtiele en natuurlijke manier lichter willen maken.

Hoe behoud je je glans, kleur of zelfs je natuurlijk witte haar?

Om het stralende en natuurlijke effect van je Balayage te behouden, is het aan te raden haarproducten te gebruiken die aangepast zijn aan je haartype en kleur. Shampoos en conditioners die speciaal zijn ontworpen voor gekleurd haar, kunnen u helpen de glans van uw coupe te behouden en andere om de gele kleur van natuurlijk wit haar te verwijderen. Het is ook belangrijk om je haar niet te veel bloot te stellen aan de zon of aan de overmatige hitte van stylingapparaten om te voorkomen dat de kleur vroegtijdig verkleurt.

BELANGRIJK:

Grijs en wit haar hebben een andere textuur dan gekleurd of natuurlijk haar. Het kan droger en kwetsbaarder zijn, wat specifieke zorg vereist bij het aanbrengen van kleurproducten. Het wordt aanbevolen om producten van professionele kwaliteit te gebruiken, speciaal ontworpen voor volwassen haar, om de haarvezel niet te beschadigen.

Het is aan te raden om een professional in te schakelen om een harmonieus en natuurlijk resultaat te verkrijgen. Hij zal de techniek en de producten kunnen aanpassen aan de aard van uw haar en uw verwachtingen, en uw algemene look creëren met een op maat gemaakt en elegant resultaat.

Lijst met essentiële producten:

PURE SHAMPOO VAN RAINPHARMA

Deze plantaardige shampoo is een echte aanrader voor elk haartype. De geconcentreerde formule bevat slechts enkele actieve ingrediënten en is niet verdund met water. Deze pure, geconcentreerde shampoo reinigt het haar grondig en zacht. Intens hydraterende natuurlijke ingrediënten verfraaien, verzachten en laten het haar glanzen, terwijl ze de hoofdhuid voeden. Kalmerende bestanddelen verzachten de hoofdhuid en verminderen irritaties. De frisse geur komt van een kostbare mix van 20 natuurlijke etherische oliën.

Pure shampoo van Rainpharma
HERPIGMENTERENDE BEHANDELING VOOR KOUDBLOND ZICH ONTDOEN VAN VAN LEONOR GREYL

- Breng de kleur nieuw leven in
- Voorkomt oxidatie
- Neutraliseert reflecties gele kleuren die na verloop van tijd verschijnen
- Voedt, herstelt, herstelt de zachtheid en glans
- Dekt wit haar niet
- Kan worden gebruikt op natuurlijk haar of om de balayage te behouden

HERPIGMENTERENDE BEHANDELING VOOR KOUDBLOND ZICH ONTDOEN VAN VAN LEONOR GREYL